Списанието Ваше здравје - 20 години со вас

Согласно одбележувањето на 20 години континуирано објавување на списанието „Ваше здравје“ и 15 години од лансирањето на порталот „Ваше здравје“, решивме на нашите верни читатели да им понудиме освежен визуелен идентитет, со поинаква категоризација на содржината на печатеното, а наскоро и на дигиталното издание, сè уште исполнувајќи ја мисијата за обезбедување информации поддржани од релевантната стручна јавност.

Ваше здравје - водич за поздрав живот, е списание за популаризација на медицината, кое веќе две децении е достапно како бесплатен примерок во аптеките, приватните лекарски ординации и другите здравствени установи во Хрватска.
 
Кога пред дваесет години, скромно го започнавме овој тежок издавачки проект, имавме за цел да ги едуцираме читателите кои сакаат да научат повеќе за здравствената заштита и препознавањето и лекувањето на болестите. Првото издание ја виде светлината на денот во мај 1998 година. Основната идеја за бесплатното списание кое обработува здравствени теми и се дистрибуира низ аптеките потекнува од основната дејност на Oktal Pharma - трговија на големо со лекови и други медицински производи до аптеки, болници, здравствени домови и други здравствени установи. Во обид да се усогласиме со светските трендови на дигитализација на современиот бизнис и со желба да го прошириме кругот на читатели кои сакаат да дознаат повеќе за да го подобрат своето здравје и квалитетот на животот, пред 15 години ја промовиравме и веб-страницата www.vasezdravlje. com
 
Мора да истакнеме дека сето тоа немаше да биде возможно без поддршката од голем број на доктори и другите стручњаци кои несебично го споделуваат своето знаење и искуство, како и спонзори кои го препознаа квалитетот на списанието во кое ги рекламираат своите производи.
 
Не смееме да ги заборавиме верните читатели кои не мотивираат да не се откажеме од нашиот пат. Нивниот интерес, пофалбите како и многубројните писма за поддршка и добри совети, одиграа голема улога, која трае и до ден денес.
 
Секој нов број на списанието заедно со задоволните читатели станаа движечка сила што нè доведе до:
• повеќе од 2000 објавени статии;
• 110 изданија;
• соработка со повеќе од 650 автори од различни здравствени области.
 
Трендовите се менуваат, но здравствената заштита е постојана, како и нашата намера да ви помогнеме во тоа. Освежувањето на печатеното, а наскоро и дигитално издание, е само нов визуелен идентитет на една добро позната приказна, која ќе продолжи, со поддршка од сите чинители, да ја исполнува мисијата за обезбедување информации поддржани од релевантната стручна јавност.
 
Вашето здравје - водич за поздрав живот / ISSN 1332-232X