Октал Пхарма го подобри својот бизнис за оптика со започнување на веб-продавницата VisionShop

Како ексклузивен претставник на Johnson&Johnson Vision за територијата на Хрватска, Словенија, Унгарија, Србија и Босна и Херцеговина, Октал Пхарма го дигитализира сегашниот бизнис модел за Хрватска со лансирање на веб-продавницата VisionShop, што ќе го олесни процесот на нарачка на производи

Овој модел, кој успешно се користи во Октал Пхарма Унгарија од 2017 година, од страна на клиентите беше оценет како практичен и лесен за употреба, и затоа е имплементиран за хрватскиот пазар.
 
Нова веб-продавница е достапна на https://visionshop.oktal-pharma.hr/ преку која е можно да нарачате производи од Johnson&Johnson Vision: контактни леќи Acuvue®, Blink®,смирувачки капки за очи, Complete RevitaLens® раствори за нега на меки контакт леќи, Blink® TotalCare систем за нега на тврди и полу-тврди контактни леќи и пероксидниот систем Oxysept® за нега на меки контактни леќи.
 
Веруваме дека креативен и иновативен пристап кон дизајнирање на овој модел за нарачки преку Интернет, кој има за цел да ја зголеми ефикасноста на процесот на нарачка и испорака, ќе резултира во уште поголемо задоволство на нашите партнери и понатамошно подобрување на бизнисот на Октал Пхарма во областа на офталмологијата.

 Особено ги потенцираме следниве придобивки за нашите клиенти:

  • разбирлив интерфејс за нарачки, исто така достапен на мобилните уреди
  • брза и точна повратна информација за достапноста на нарачаните производи
  • можност да нарачате пробни леќи
  • сите фази на нарачката се видливи за корисникот до конечната испорака до оптичарот
  • можноста за враќање на нарачките преку веб-продавницата.
     

Дополнителни придобивки се информации за тековните промоции за оптичарите и можноста за преземање на промотивни материјали.
 
Оптичарите кои сакаат да користат веб-продавница VisionShop, ќе добијат податоци за пристап до барање со кои ќе можат да се најават и да ја постават нивната нарачка.