ПАПИЛОКАРЕ® (PAPILOCARE®) ВАГИНАЛЕН ГЕЛ

7x5 ml; 21x5 ml

Гел за реепителизација на цервикалната трансформациска зона, за превенција и третман на hPV-индуцирани лезии.

Тоа е начин на правење работи. Вагинален гел со својства кои овозможуваат:

 • создавање на одбранбена бариера во трансформациската зона на грлото на матката за да се спречи ризикот од интеграција на ХПВ
 • подобрување на процесот на заздравување кога се користи за да се помогне во лекувањето на интраепителските лезии на грлото на матката и вагината предизвикани од HPV.

Препораки за употреба

Медицински производ корисен за:
 • контролирање и реепителизација на зоната на трансформација на грлото на матката за да се спречи ризикот од hPV-индуцирани лезии (инж. LSIL – сквамозен интраепител лезија со низок степен)
 • помошен третман на интраепителови лезии предизвикани од HPV
 • обновување и реепителизација на лезиите на цервикалната и вагината на мукозните мембрани
 • третман на сувост на грлото на матката и вагината
 • повторно воспоставување на вагинален микробиом
 • подобрување на здравјето на вагината
 • создавање услови за брзо заздравување на лезиите предизвикани од чешање поради чувството на печење и исчезнување.

Во случај на лезии кои предизвикуваат пецкање и/или исчезнување, создава заштитен слој кој брзо ја намалува непријатноста, создавајќи соодветни услови за природниот процес на заздравување. 

Третманот трае 6 месеци, и подолго, според потребата, според лекарот. За да се постигнат посакуваните резултати, важно е да се заврши вкупното времетраење на третманот. Се препорачува да се започне третманот по месецот. 

Papilocare® vaginalen gel е индициран за:

 • контрола и помош при реепителизација на цервикалната зона на транформација за да се превенира ризикот од лезии предизвникани од HPV (LSIL)
 • адјувантен третман на интраепителијални лезии предизвикани од HPV
 • корекција и помош при реепителизација на лезии на цервикално – вагиналната мукоза
 • третирање на сувост на цервикално-вагиналната мукоза
 • ребалансирање на вагиналната микрофлора
 • подобрување на вагиналното здравје
 • создавање услови за брзо заздравување на лезиите предизвикани со гребење што се должи на печење или чешање
 • формирање заштитен филм кој што брзо ја редуцира иритацијата, со што се создаваат стабилни услови за да се унапреди природниот процес на заздравување.

Начин на употреба:

Монодозниот апликатор се става во вагина, по можност пред спиење. Се притиска за да се испразни содржината од него и нежно се вади надвор од вагината додека истовремено ја држите притисната,со цел да се спречи вшмукување на производот.Монодозниот апликатор е за една употреба.

Времетраењето на третманот е 6 месеци со што се препорачува третманот да започне по менструација и тоа:
 • Прв месец: треба да се нанесува една канила дневно, во текот на 21 последователен ден. А потоа, да се направи пауза од 7 дена.
 • Следните месеци (од 2 до 6ти месец) треба да се нанесува по една канила секој втор ден во текот на 21 ден.

Papilocare® vaginalen gel не треба да се употребува кај лица кои имаат позната хиперсензитивност на која било од состојките.

Во случај на бременост треба да се направи консултација со лекар пред да се употреби Papilocare® и неговата примена мора да се земе превид само под строг медицински надзор.


 

Ниозоми од хијалуронска киселина, ниозоми од бета-глукан, фитозоми од Centella asiatica, екстракт од Coriolus versicolor, екстракт од ним, BioEcolia® пробиотик, екстракт од алое вера.
 

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕ СЕКОЈА ЖЕНА ЗА HPV ИНФЕКЦИЈАТА?

Ризичните додатоци за развој на ХПВ инфекција кај жените се стресот, уживањето во алкохолот, земањето орална хормонална контрацепција и лошата исхрана бидејќи тие го намалуваат имунолошкиот одговор

Дознајте повеќе

ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕ СЕКОЈА ЖЕНА ЗА HPV ИНФЕКЦИЈАТА?

Инциденцата на инфекција со човечки папилома (HPV) значително се зголеми во последната деценија, па HPV инфекцијата сега е најчестата сексуално пренослив болест

Дознајте повеќе

КОЛПОСКОПИЈА - НЕЗАМЕНЛИВ МЕТОД ВО СПРЕЧУВАЊЕТО НА РАКОТ НА ВРАТОТ НА МАТОЧИНАТА

Колпосичниот преглед обично се прави ако постои наоѓање на абнормален ПАП тест или ако се открие промена на мукозната мембрана или кожа за време на редовен гинеколошки преглед

Дознајте повеќе