БИО-КУЛТ®(BIO-KULT®) КАПСУЛЕ

a' 30; a' 60

Пробиотик со 14 соеви на пробиотски култури. За дигестивниот систем и имунитетот. За возрасни и деца над 3 години.

Додаток во исхраната кој содржи 14 соеви на живи култури на микроорганизми.

Возрасни: земајте 1 до 2 капсули еднаш или два пати на ден, со храна. Капсулите може да се проголтаат цели или содржината на капсулата може да се истури во храна или пијалок. Деца над 3 години: половина од дозата за возрасни.

При земање антибиотици: 4 капсули на ден во текот на денот, но не во исто време во текот на денот кога се зема антибиотикот. Користете ги капсулите Bio-Kult уште 2 недели по прекинот на антибиотиците.

Кога патувате: една недела пред патувањето, земете ја вообичаената доза. За време на патувањето зголемете ја дозата на 4 капсули дневно. Користете ги капсулите Bio-Kult уште најмалку една недела по завршувањето на патувањето.

Не се користи кај деца под 3 години.
Бремените и доилките треба да се консултираат со лекар пред употреба.
Bio-Kult не треба да го користат луѓе кои се преосетливи на некоја од состојките на производот. Не содржи глутен.
Не смеат да се надминат препорачаните дози.
Додатоците во исхраната не можат да се користат како замена за разновидна исхрана. Се чува вон дофат на деца.

Žive kulture mikroorganizama: Bacillus subtilis PXN 21, Bifidobacterium bifidum  PXN 23, Bifidobacterium breve PXN 25, Bifidobacterium infantis PXN 27, Bifidobacterium longum PXN 30, Lactobacillus acidophilus PXN 35, Lactobacillus delbruecki ssp.bulgaricus PXN 39, Lactobacillus casei PXN 37, Lactobacillus plantarum PXN 47, Lactobacillus rhamnosus PXN 54, Lactobacillus helveticus PXN 45, Lactobacillus salivarius PXN 57, Lactococcus lactis ssp. lactis PXN 63, Streptococcus thermophilus PXN 66; tvar za povećanje volumena: celuloza; hidroksipropil-metil celuloza (kapsule).

Тие не содржат бои, вкусови или конзерванси.

1 капсула содржи најмалку 2 милијарди живи корисни бактерии (2,00 x109 CFU / капсула).
4 капсули содржат најмалку 8 милијарди живи корисни бактерии (8,00 x109 CFU / 4 капсули).

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

МАЛИ ЗДРАВИ БАКТЕРИИ

Пробиотиците можат да се вградат во различни производи, од храна и лекови до додатоци во исхраната и се користат во превенција и терапија на различни состојби и болести.

Дознајте повеќе

ЗДРАВЈЕТО ЗАПОЧНУВА ВО ЦРЕВАТА

Благодарение на бројните влијанија, се очекува сè почеста и поуспешна употреба на пробиотици и пребиотици во исхраната и лекувањето

Дознајте повеќе

КАКО ДА СЕ ИЗБЕРЕ ПРОБИОТСКИ ПРЕПАРАТ?

Истражувањата покажуваат дека препаратите со неколку различни пробиотски соеви носат повеќе придобивки од оние кои содржат само еден или два вида.

Дознајте повеќе